Bekijk de nieuwsbrief in je browser
soulride-mtb-instagram-white-512x512
soulride-herfst-tips
Beste mountainbike vrienden,

Nieuw Logo, nieuwe site

Trots op onze nieuwe naam, website en nieuw logo. Onze MTB-clinics en cursussen boden we eerst aan onder de A5Coach. Om de samenwerking op mountainbiken verder uit te bouwen lanceerden Toon van Haren en Marleen Wilschut een nieuwe gezamenlijke naam: SoulRide MTB.

Waarom die naam?
Omdat mountainbiken voor ons meer is dan een sportieve activiteit. MTB raakt ons: het buiten zijn, grenzen verleggen wisselend terrein, skills oefenen, opgaan in natuur, avontuur en adrenaline, het delen van de lol van mountainbiken met anderen.


Ons motto: Let your soul guide your ride.


Wat we doen, is wat je van ons gewend was: SoulRide MTB stimuleert in een positieve sfeer jouw ontdekkingstocht naar betere mtb-vaardigheden. Onze activiteiten zijn een mix van uitleg, oefenen van mtb-technieken en actief samen rijden over de trails. Ontdek hoe je met betere rijtechniek jouw plezier, vertrouwen en snelheid op de trails vergroot.

De fun van biken willen we delen. Doe je mee?

Kortingscode

Om de start van SoulRide met jullie te vieren bieden we nieuwsbriefabonnees (bestaande en nieuwe) een kortingscode aan:

5% op een cursus CODE: PMFF45P3
10% op een van onze clinics CODE: WHX7Z6KE
mtb-cursus-beginners-appelscha-soulride

Cursus beginners

We starten 24 oktober 2021 een korte cursus-specifiek voor beginnende mountainbikers.

In 3 lessen van 2,5 uur gaan we aan de slag met de basics: houding, remmen, bochten, ondergrond, etc. Waarom 3 lessen? Omdat we in de praktijk zagen dat 1 clinic als snel vol zit met veel techniekoefeningen.

Voor 3 lessen geldt: betere opbouw, meer tijd om te oefenen in het terrein en je leert andere deelnemers in de groep beter kennen: 3x een plus dus.

En zeg nu zelf welke sport kun je in 1 les leren?
soulride-bgr-1980x667

MTB Clinic bochten skills gevorderden

Work your style, improve your skillz 29 oktober 2021:

Clinic bochten voor gevorderden
Wil jij vloeiender rijden, minder remmen en verschillende soorten bochten behendiger leren nemen? Ga met ons mee naar de mountainbikeroute van Rijssen. Een uitdagende route waar korte klimmetjes en kommetjes met steilere bochten elkaar snel opvolgen.

Perfect om samen aan de slag te gaan. In 3,5 uur op naar meer controle, flow en het betere bochtenwerk.
mtb-op-maat-soulride

Zondag biken met je fietsgroep?

Voor geoefende fietsers staan ook weer nieuwe data voor losse clinics online. Een clinic gaat door met minimaal 4 deelnemers.

Dus heb je een eigen fietsgroep? Dan kunnen we de clinic ook alleen aan jullie eigen groep geven. Locaties: Appelscha Bosberg, Gieten-Gasselte of Hellendoorn.

Vragen over maatwerk, speciaal verzoek voor datum of tijd, neem contact met ons op!
herfst-tips-soulride

Klaar voor herfst? Klaar voor modder en regen?

Heerlijk met fris weer, waterig zonnetje en vallende bladeren het bos in. Net effe meer modder en geen mul zand. Eigenlijk perfect voor een mtb-rit.

Maar wat heb je nodig? 5 tips:

  1. Lange rit of later op de dag weg? Neem een setje lampjes mee, zo kun je ook verbindingsroutes over normale weg rijden. Kies voor beetje felle lampjes, (spat)water dicht en wil je geen lege batterijen, dan kun je kiezen voor oplaadbaar via USB.
  2. Meer modder en nat weer vraagt om andere banden. Kies voor grotere noppen die ver genoeg uit elkaar staan dat ze modder ook lossen. Optie is ook een band met zachter rubber voor meer grip.
  3. Altijd slim, maar vooral bij kou en regen: kleed je in laagjes. Strak synthetisch of merinomix ondershirt vormt een goede basis. Daarover een shirt en (waterdichte) jas of mouwloos vestje afhankelijk van de tempratuur.
  4. Heb je geen winterschoenen? Kies dan voor overschoenen. Als je kiest voor wat dikkere, vaak neopreen overschoenen helpen ze zowel tegen de kou als tegen water en vuil.
  5. Rijd je flatpedals en passen overschoenen niet? Er bestaan ook waterdichte sokken (met merinowol) om je voeten droger en dus warmer te houden.
  6. Verkleumd na de rit? Warme drank helpt snel. Wel eens gedacht aan thermosfles heet water in de auto laten voor drinkbouillon of zelfs cup noodles?
    Dat laatste is favoriet bij SoulRide instructeurs
soulride-mtb-instagram-white-512x512
facebook instagram