MTB clinics Gieten – Gasselte in Drenthe

MTB Clinic accommodaties

SoulRide MTB is partner voor mountainbikeclinics vanaf de camping De Lente van Drenthe en het Koerscafé.

De beste plek in het Noorden voor een actieve dag of sportieve vakantie, middenin de Drentse natuur. Hier komen outdooractiviteiten zoals (open water) zwemmen, suppen, ravotten in een waterpark, luieren op het strand, pumptrack, trailrunnen en natuurlijk mountainbiken samen. Allemaal tegen de achtergrond van bos, heide en twee hemelsblauwe zwemmeren omzoomd met witte strandjes. En met het Koerscafé, een fietsgerichte horecalocatie met buitenterras, binnen handbereik.

Vanaf deze unieke locatie bieden we verschillende soorten clinics. Voor jouzelf, voor gezinnen, families of bedrijven. Of je nu een beginner bent die kennis wil maken met mountainbiken of een ervaren enthousiasteling die meer uitdaging zoekt, we hebben een passende activiteit. Huren van mountainbikes is mogelijk.

MTB Beginner

Kennismaken en starten met mountainbiken, dat kan in de beginners mtb-clinic. Een gezellige clinic waarin je de belangrijkste vaardigheden leert zoals basishouding, balans, schakelen en remmen. We doen laagdrempelige oefeningen op een veld om jouw controle op de fiets te vergroten, dit geeft meer ontspanning en vertrouwen.

Uiteraard gaan we delen van de mtb-route verkennen. De instructeurs gidsen de deelnemers door het terrein en geven jou persoonlijke aandacht en gerichte mtb-tips. We leren je de kneepjes van het mountainbiken, maken tijd voor lekker ontspannen rijden en genieten van actief zijn in de natuur. Want de fun van mountainbiken willen we graag met jou delen.

 • Leeftijd: vanaf 14 jaar
 • Duur: 2,5 uur
 • Tijd: 9.30 - 12 uur of 13.30 - 16.00 uur.
 • Kosten: 55 euro pp.
 • Aantal: gaat door vanaf 5 deelnemers.
 • Extra: ook als privéclinic te boeken voor eigen groep
 • Niveau: fitheid en vaardigheden 1.

Mtb-clinic gezin of familie

Wat is er leuker dan samen met je gezin buiten actief zijn, nieuwe vaardigheden leren en een uitdaging aan te gaan? Het kan met onze mountainbikeclinic voor je eigen gezin of familie.
Tijdens de clinic leer je de basis van mountainbiken in een ontspannen sfeer. Je begint met oefeningen en spelletjes om houding, balans, remmen en schakelen te leren. Daarna ga je je nieuwe vaardigheden off-road testen en verkennen we samen de mtb-route.

Onze ervaren instructeurs begeleiden jouw gezin of familie op een leuke en uitdagende rit. We bieden mountainbike-instructie op maat en passen de tocht aan op de leeftijd en niveau van jullie gezin of familie. Onderweg stoppen we op de mooiste plekjes voor wat lekkers.

Dus verken met ons de natuur op twee wielen en ervaar een fantastisch gezinsavontuur!

 • Duur: 2,5 uur.
 • Gericht op gezinnen met (jonge) kinderen.
 • Groepsgrootte: min 1-2 volwassenen, met 1-3 kinderen (8-13 jaar).
 • Kosten: 175 euro.
 • Extra volwassene (vanaf 14 jaar): 50 euro; extra kind: 20 euro (8-13 jaar).
 • Per 3 kinderen, minimaal 1 volwassene.
 • Beide kinderen 14 jaar of ouder, kies de clinic beginners of gevorderden.
 • Huur van MTB mogelijk.
 • Datum: op aanvraag.
 • Tijd: 9.30 -12 uur of 13.30 - 16.00 uur.

Mtb-clinic bedrijven en teambuilding

Op zoek naar een leuke, avontuurlijke manier om een band op te bouwen met jouw collega’s? Kies voor onze mountainbike clinic bedrijven en teambuilding pakket! Onze ervaren instructeurs zullen uw groep door de basisprincipes van het mountainbiken leiden, terwijl ze tips en trucs geven om de ervaring nog leuker te maken.

We doen oefeningen en maken in een ontspannen sfeer een uitdagende rit door het terrein. Op de trail zorgen we ook voor een passende teamopdracht. Sociale interactie, gezonde competitie, buiten actief bezig zijn en beleving staan centraal.
Wij verwelkomen jullie graag in het gezellige Koerscafé voor een verfrissend of juist verwarmend drankje voordat we de trails op gaan. Na een enerverende rit, genieten jullie van een stevige lunch of aangeklede borrel om de dag af te sluiten. Horeca-arrangement in overleg; huur van mountainbikes en helmen mogelijk.

MTB Business Ride

Op zoek naar een unieke en avontuurlijke manier om uw zakenpartners te ontmoeten? Kijk dan niet verder en boek een MTB Business Ride. Onze ervaren instructeurs leren u eerst de kneepjes van mountainbiken en nemen u mee op een actieve rit door de prachtige Drentse natuur.

Deze MTB business ride is de perfecte gelegenheid om uw zakenrelaties in een nieuwe omgeving beter te leren kennen en samenwerking te versterken. En wat is een betere manier om het sluiten van een deal te vieren dan met een lunch of borrel in het gezellige Koerscafé?

Familiecamping Lente van Drenthe en het Koerscafé

Zin om te kamperen deze zomer? Wat dacht u van iets avontuurlijker? Pal aan de MTB-route van Gieten-Gasselte ligt de camping de Lente van Drenthe. De perfecte plek voor actieve gezinnen. U kunt hier kamperen of een van de safaritenten, chalets of cabins huren.

En maak je verblijf af met een uitdagende mtb-clinic bij SoulRide MTB.

Wil je doordeweeks of buiten de vaste clinic data een mtb clinic boeken voor diezelfde dag (of binnen 24 uur)? Neem dan telefonisch contact met ons op via 06-40001996 zodat we samen kunnen kijken naar de mogelijkheden. Anders kunnen we niet garanderen dat er plaats is/er een instructeur is die de mtb clinic kan geven.

Mocht je in je eentje een mtb clinic willen boeken, mail naar info@soulridemtb.nl

Vraag hier je mountainbike clinic aan!


  MTB Gevorderden

  Heb jij al de nodige mtb-kilometers gemaakt, ervaring opgedaan op de trails en ben op zoek naar meer uitdaging? Deze clinic is de perfecte gelegenheid om je vaardigheden te vergroten en nieuwe technieken te leren.

  Wat is jouw lijnkeuze, aanrijsnelheid en lichaamshouding in de bocht? Wat doe je om maximaal grip te houden in een bocht? Hoe neem je vlot dat steile klimmetje of rijd je door mul zand? En lukt het je om meer ontspannen af te dalen?

  Tijdens de clinic doen we oefeningen en herhalen we segmenten van de route om jouw vaardigheden off-road aan te scherpen. We filmen je zodat je jouw voortgang terug kunt zien. De focus ligt op techniek, samen rijden en natuurlijk plezier en ontspanning; zodat je voldoening haalt uit dat wat je leert.

  Op naar meer behendigheid en ontdekken hoe je passages goed kan inschatten voor een betere flow.

  • Leeftijd: vanaf 14 jaar
  • Duur: 2,5 uur
  • Kosten: 55 euro pp.
  • Aantal: gaat door vanaf 4 deelnemers.
  • Tijd: 9.30 -12 uur of 13.30 - 16.00 uur.
  • Extra: ook als privéclinic te boeken voor eigen groep
  • Niveau: fitheid en vaardigheden 2/3.

  Koerscafe Gasselte is het startpunt van de MTB-route

  Het startpunt van de mtb-route Gieten Gasselte is bij het Koerscafé aan de rand van de camping. Dit fietscafé is de perfecte plek als startpunt, voor een tussenstop of afsluiter van het mountainbiken. Je kunt bij het Koerscafé parkeren, ook als je de route zelf gaat mountainbiken.

  Mountainbikeverhuur

  Op de camping is een verhuur van mountainbikes voor volwassenen en kinderen, reserveren kan via de website

  Ga hier naar Mountainbike Verhuur

  Waterpark DX Adventure

  Op loopafstand van de camping liggen de recreatiemeren Nije Hemelriek en Gasselterveld. Hier kun je heerlijk zwemmen en relaxen op het strand. Of breng een spetterend bezoek aan waterpark DXadventure of waag een rondje over het meer in een kano of op een SUP.

  Info Waterpark DX Adventure
  MTB voor bedrijven - teambuilding