Mountainbike vrouwen weekend - 8 t/m 10 april

Praktische info en voorwaarden

Op deze pagina vind je meer informatie, voorwaarden en details over het MTB vrouwen weekend op 8-10 april.Tevens zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing.Staat wat jij wilt weten er niet tussen, neem gerust contact met ons op!

Twee overnachtingen, drie dagen met een mooi programma met Mtb-clinics van meerdere instructeurs en ook een workshop fietsonderhoud. Horeca-arrangement is inbegrepen en bevat: welkomstborrel, 2x lunchpakket, 2x diner en een afsluitend drankje op zondagmiddag.

Verder geldt:

 • Weekend is gebaseerd op eigen vervoer
 • Eventueel vervoer om te verplaatsen naar een andere mtb-route niet inbegrepen
 • ’s Ochtends heeft iedereen zo haar eigen wensen en ritme. Daarom is ontbijt niet inbegrepen in de prijs. Er zijn twee opties: Je schuift zorgeloos aan bij het ontbijtbuffet in het Koerscafé: 2x ontbijt is een toeslag van 20 euro totaal p.p. Wel bij boeking aangeven.
  Of je kunt je ontbijt zelf regelen in jouw Wood Cabin of eigen camper / caravan. Wel vooraf boodschappen doen, want op de camping is geen winkel en in het weekend is er weinig tijd voor.
 • Weekend is gebaseerd op het gebruik van je eigen materiaal zoals mountainbike,  helm, reserveonderdelen, etc. Het huren van een mountainbike en helm is mogelijk tegen een meerprijs van 100 euro voor het weekend. Bij boeking vooraf aangeven.
 • Tussendoortjes / snacks tijdens het fietsen zijn niet inbegrepen.
 • Deelnamekosten zijn inclusief 10 euro administratiekosten p.p en exclusief toeristenbelasting van 2,40 euro per deelnemer voor het weekend. 
 • Kosten van diner zijn inbegrepen en diner is inclusief een ronde koffie of thee na het eten; drankjes bij het diner zijn niet bij de prijs inbegrepen.
 • Drankjes / snacks buiten het genoemde horeca-arrangement, bijvoorbeeld bij het avondprogramma in het Koerscafé,
  zijn niet inbegrepen en betalen deelnemers zelf aan het Koerscafé.

Veilig mountainbiken vraagt dat je goed werkend materiaal hebt en dat je voorbereid op pad gaat. Twijfel je over je fiets, materiaal of kleding, neem dan contact met ons op.

Mountainbike

Kom je met je eigen mountainbike, dan moet die in goede technische staat zijn. Controleer dit voor deelname of breng je fiets even langs de fietsenmaker. Minimaal geldt: het stuur zit vast en de steekassen of snelspanners in je wielen zitten vast, bandenprofiel is goed, remmen werken naar behoren en remblokjes zijn niet versleten, de voorvork veert in, het schakelmechanisme is goed en de derailleur is behoorlijk afgesteld. Je fiets is schoon en je ketting is gesmeerd.
Deelnemers moeten zelf reserveonderdelen voor hun MTB meenemen: denk aan een binnenband, een kettingschakel (power link).

Pedalen

Voor pedalen geldt: we adviseren vlakke pedalen (flatpedals) tijdens onze activiteiten. Om techniek (zoals balans, langzame bochten en springen) te oefenen zijn vlakke pedalen veiliger dan clickpedalen. Je kunt altijd snel een voet aan de grond zetten.
Flatpedals zijn voor 10 euro voor het weekend te huur bij SoulRide en kunnen wij op je fiets zetten. Graag reserveren via het boekingsformulier.
Zorg wel dat je thuis controleert of jouw eigen pedalen makkelijk los te draaien zijn.

Protectie

Het dragen van een passende fietshelm is tijdens het mountainbiken en ook op de pumptrack op de camping altijd verplicht, het bandje moet gesloten zijn.
Het dragen van en knie- en / of elleboogbeschermers tijdens de clinics raden we (vooral voor beginners) aan.
Doe je op zondagochtend mee aan de (Start to) jump-clinic dan is het dragen van passende bescherming verplicht: minimaal knie- en scheenbescherming, advies is tevens elleboogbescherming.
Bij SoulRide is te huur: knie/ scheenbescherming, weekendprijs is 10 euro. Graag reserveren via het boekingsformulier.

Huur

 • Je kunt een mountainbike (hardtail) huren voor 100 euro voor het weekend (inclusief helm).
 • Je kunt vlakke pedalen huren voor 10 euro weekendprijs.
 • Je kunt knie/scheenbescherming huren voor 10 euro voor weekendprijs. Bescherming dragen is verplicht bij (start to) jump clinic op zondagochtend.

Voeding en kleding

Tijdens het weekend krijg je van SoulRide een gratis bidon. Neem tijdens het mountainbiken altijd gevulde bidon mee, met water of sportdrank, en verder iets te eten voor onderweg, bijvoorbeeld een mueslireep.
We adviseren je om makkelijk zittende sportkleding te dragen. Een fietsbroek met zeem raden we sterk aan. Neem tevens minimaal een vestje en (regen)jas mee en extra droge fietssokken.
Het dragen van handschoenen met lange vingers raden we aan en ook fietsbril om je ogen te beschermen tegen bijvoorbeeld takken.

Als deelnemer moet je voldoende gezond zijn en beschikken over een basisconditie, zodat je een dag op normaal tempo kunt fietsen met andere dames op hetzelfde niveau (uiteraard met pauzes). Je hoeft zeker geen berggeit te zijn want de routes hebben niet zo veel hoogtemeters.<

Er zijn 2 soorten cabins te boeken:

– De deelnemers die als groep een eigen cabin huren komen met 4 deelnemers in een cabin.
Er zijn 2 slaapkamers: waarvan 1 slaapkamer met een los bed en een stapelbed (slaapt 1 deelnemer in; hoef je niet te delen); en 1 slaapkamer met 2-persoonsbed (losse bedden, kunnen uit elkaar).

– Er is 1 cabin beschikbaar die voor deelnemers die alleen of als tweetal komen. Die komen in een cabin gedeeld met andere deelnemers. Deze cabin heeft 3 slaapkamers.
Slaapkamer 1: een tweepersoonsbed (losse bedden kunnen uit elkaar).
Slaapkamer 2: een stapelbed
Slaapkamer 3: twee losse bedden
In deze cabin is voor 2 losse deelnemers dus een eigen slaapkamer beschikbaar en voor een tweetal is de 2-persoonskamer beschikbaar (toeslag deze optie is 25 euro per deelnemer).

 • Badkamer met douche en toilet
 • Veranda
 • TV
 • Koelkast met vriesgedeelte en mini vaatwasser
 • Elektrische 4-pits kookplaat
 • Wi-Fi voor twee apparaten
 • Huisdieren en roken niet toegestaan

Het weekend gaat door met een minimaal 16 deelnemers, waarvan maximaal 4 kampeerders.

Je kunt je vrijblijvend inschrijven tot en met 13 februari.

 • Op 14 februari krijg je een factuur voor aanbetaling van 20% van het boekingsbedrag voor het aantal deelnemers waar jij voor hebt geboekt.
 • Voor het restbedrag van het totale boekingsbedrag ontvang je op 1 maart een factuur.
 • Als je inschrijft op of na 14 februari, dan ontvang je direct een factuur voor de aanbetaling van het boekingsbedrag.
 • Als je inschrijft na 1 maart, ontvang je een factuur voor het totale boekingsbedrag.
 • Betaling van de facturen dient te worden gedaan binnen een week.
 • Boek je voor een groep dan ontvangt de hoofdboeker de factuur en is de hoofdboeker verantwoordelijk voor de betaling van de factuur. Op de factuur kun je per deelnemer uit de groep op naam zien wat het totaalbedrag is per deelnemer, en dus ook welke opties zoals ontbijt of eventueel het huren van een fiets per deelnemers zijn afgenomen. Betaling van de deelnemers uit de groep naar de hoofdboeker regelen deelnemers onderling.

Aanmelden kan alleen via het formulier op de website. Het kan gebeuren dat het aantal werkelijk beschikbare plaatsen is overschreden, maar de aanmelding nog wel gedaan kan worden via het formulier. Aanmeldingen worden op volgorde van datum en tijd in behandeling genomen. Wanneer er nog plek is wordt de aanmelding omgezet in een boeking. Mocht er geen plek meer zijn, dan kunnen we de aanmelding verplaatsen naar een wachtlijst.

We verwachten dat samen buiten in groepen fietsen en verblijven in groepjes van 4 deelnemers in de woodcabins in april is toegestaan.
Mochten er coronamaatregelen gelden (bijvoorbeeld een beperking aan het aantal mensen waarmee in een groep gefietst mag worden of het aantal mensen dat in een cabin mag verblijven niet zijnde uit een huishouden), dan proberen we het weekend hierop aan te passen. Het kan zijn dat we daardoor de opzet moeten veranderen en we deelnemers een nieuwe (prijs)aanbieding moeten doen voor verblijf. Dat is uiteraard een vrijblijvend aanbod, annuleren is dan toegestaan.

Als we het weekend helemaal moeten annuleren door coronamaatregelen, krijg jij je volledige boekingsbedrag terug (min 10 euro p.p. aan administratiekosten). Je kunt dus met gerust hart boeken.

We houden ons aan de op dat moment geldende coronamaatregelen vanuit de overheid; inclusief dan geldend beleid rond mondkapjes, 3G of eventueel 2G beleid. Dat betekent dat de horecalocatie het Koerscafé, waar we gebruik van maken voor meerdere programmaonderdelen, tijdens het weekend mogelijk verplicht is tot het scannen van QR-codes.

We vragen nadrukkelijk aan deelnemers om met coronagerelateerde klachten of met corona om thuis te blijven. Eventueel moeten annuleren vanuit de deelnemer om deze reden valt onder het risico van de deelnemer zelf. We adviseren deelnemers hiervoor een annuleringsverzekering af te sluiten.

Om eventuele annuleringskosten te dekken (dus door andere redenen dan door de overheid opgelegde coronamaatregelen), raden we deelnemers aan een annuleringsverzekering te overwegen of af te sluiten.

 • Tot en met 13 februari is annuleren (ongeacht de reden) kosteloos.
 • Annuleer je na 13 februari en voor 1 maart, dan ben je 20 procent van het totale boekingsbedrag aan ons verschuldigd.
 • Annuleer je op 1 maart en voor 23 maart, dan ben je 50 procent van het totale boekingsbedrag aan ons verschuldigd.
 • Annuleer je vanaf 23 maart, dan ben je 100 procent van het totale boekingsbedrag aan ons verschuldigd.
 • Mocht je voor een groep boeken en een deelnemer uit de groep is verhinderd en wil annuleren, dan mag je een andere deelnemer aandragen en zetten we kosteloos de boeking over op een nieuwe deelnemer.

Mountainbiken is een risicosport. Deelname is op eigen risico van de deelnemer en SoulRide spant zich in om het weekend goed te laten verlopen. Elke deelnemer is verplicht een reisverzekering of aanvullende ziektekosten verzekering te hebben die risicosporten dekt zoals mountainbiken.

Soulride maakt tijdens dit weekend beeldmateriaal (foto, video). SoulRide MTB gebruikt dit beeldmateriaal kosteloos in haar promotionele uitingen. Je kunt bij boeking aangeven of je hier toestemming voor geeft!

SoulRide MTB voert een inclusief beleid. Doelgroep voor dit weekend is vrouwen. We organiseren dit Ladies weekend, omdat er behoefte is onder vrouwen om te mountainbiken met gelijkgestemde vrouwen. SoulRide MTB ziet deze term niet als beperkend, identificeer jij je als vrouw, dan ben je welkom. Twijfel je, voel je vrij om contact met ons op te nemen.

Helemaal ‘Ladies only’ is het weekend overigens niet: in elk geval is 1 instructeur vanuit SoulRide een man.

Op dit MTB vrouwenweekend zijn geen algemene kortingen en kortingscodes van toepassing die SoulRide eerder heeft afgegeven, zoals de kortingscode bij inschrijving op onze nieuwsbrief. Alleen kortingen en kortingscodes waarbij SoulRide vermeldt dat ze specifiek voor dit weekend zijn, die zijn toepasbaar op de boeking. Een korting moet bij inschrijving / boeking worden aangegeven en geldt niet met terugwerkende kracht op eerder gedane boekingen.

# Let Your Soul Guide Your Ride

Boek Nu!